mandag 19. november 2012

Nyhetsanalyse


Hei bloggen! Nå er det kjempelenge siden jeg har lagt ut et innlegg, så dette må vi gjøre noe med. Det har skjedd masse nytt når det gjelder til mediafaget, og under her kommer du til å lese om en nyhetsanalyse som Kristian Larsen( www.rockabillymedia.blogspot.no ) og jeg gjorde. Her er analysen:

Norge, et naivt dopingsamfunn.



Eller er vi det? I alle år har Norge vært et land der doping innen idretten har vært helt utelukket. Hvis det norske folk hadde lest at en norsk idrettshelt hadde blitt tatt i doping, hadde vi sett et land i sorg. I det siste har doping vært et aktivt emne i nyhetene. Tour de France vinner Lance Armstrong har nylig blitt tatt, og dette var et sjokk for en sykkelverden.

Holdninger og miljø
Man kan sammenligne dette tilfelle med norske Kjærgaards innrømmelse. Prestasjonsmessig kan man ikke sammenligne Lance og Steffen, men prinsippene er veldig like. Grunnen til dette er at dopingen har vært mindre brukt, i forhold til mange andre nasjoner. Du har bla. Spania, Russland, Italia og Finland som alle har vært et land hvor det er ‘’vanlig’’ å dope seg for å øke prestasjonen.  Er man 
italiener, og leser en nyhet om doping , bryr han seg ikke så mye om det. Han tenker ‘’jaja, det kommer nok en annen stjerne innen året er omme’’. 


Foto:Robert Garcia (http://www.flickr.com/people/cityprojectca/)


Sannheten 
Antageligvis finner du ikke en eneste nordmann som tenker denne tankegangen. Men kanskje vi tenker sånn likevel?
I en annonse fra VG, står det nettopp om dette evnet. Etter alle spekulasjonene som har vært i den siste tiden, Gjennomførte InFact en spørreundersøkelse for VG. I mine øyne, var resultatet forbausende!  Analyserer vi spørreundersøkelsen, ser vi at 21 prosent tror at de fleste har dopet seg. Hele 35 prosent svarte noen har dopet seg. Setter vi sammen alternativene, ender vi opp på 56 %. Dette betyr at hvis du går på gata, skal over halvparten ha svart at de er skeptisk til den norske troppen.

Med dette kan vi konkludere med at Norge har blitt et mer skeptisk samfunn. Tallene viser at halvparten av den norske befolkning har en liten mistanke til mer doping innen sporten. Kanskje nordmenn begynner å bli et mer ''åpent'' samfunn hvor det er lite som sjokkerer?  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar